Росіяни чекають кращої погоди для наступу на Авдіївку — МВА

Джерело: телемарафон

ЗС РФ вичікує кращої погоди для штурмів важкою технікою у районі Авдіївки. Найскладнішими напрямками залишаються район Степового, коксохіму та Авдіївської промзони.

За словами начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша, нині йде третя хвиля штурмових дій, яка відрізняється від попередніх.

“Перша хвиля – це вони їхали на техніці, як на параді. Друга хвиля – вони зрозуміли, що так не можна… Вони розділили ці колони на менші колони і пішли з декількох напрямків. Третя хвиля – це здебільшого застосування піхоти… Я так розумію, що зараз намагаються тримати до кращих сприятливих погодних умов і будуть намагатися штурмувати з більшим застосуванням техніки”, – вважає начальник МВА.

Барбаш додав, що зараз росіяни стали атакувати через два додаткові напрямки для атак – це промзона Авдіївки та з боку Донецька через Спартак. Це відтягує увагу українських захисників. По заводу росіяни б’ють різним озброєнням, тому там часто спалахують пожежі.

“На коксохімі вони (окупанти, – ред.) вони полишають спроб штурмувати ні вдень, ні вночі. Іноді вони доходять майже до паркану заводу, але далі їм не дають заходити. Дуже гаряче на тому напрямку, лізуть майже постійно”, — сказав Барабаш.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи.