«Переговори з ХАМАС зайшли в глухий кут»: Ізраїль відкликає переговорну групу з Катару

Джерело: The Times of Israel

Зовнішня розвідувальна служба Ізраїлю “Моссад” заявила, що переговорна група, яка знаходилася в Катарі, відправлена додому, а переговори про продовження перемир’я із ХАМАС зайшли в “глухий кут”.

“Через глухий кут у переговорах і за вказівками прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньяху глава “Моссада” Девід Барнеа наказав переговорній групі в Досі повернутися додому”, — йдеться в заяві офісу Нетаньяху.

Водночас у документі вказано, що “терористична група ХАМАС не виконала своїх зобов’язань за угодою, яка включала звільнення всіх жінок і дітей, які були в списку, наданому ХАМАС, який її санкціонував”.

Також глава “Моссада” подякував очільнику ЦРУ, міністру розвідки Єгипту, прем’єр-міністру Катару за їхнє партнерство і посередницькі зусилля, які призвели до звільнення 84 жінок і дітей з Гази, на додаток до 24 іноземних громадян.

Як розповіли у виданні, на момент зриву перемир’я в заручниках ХАМАС залишалося 136 осіб — 114 чоловіків, 20 жінок і двоє дітей. Десятьом заручникам від 75 років. Переважна більшість заручників, 125, є ізраїльтянами. Одинадцять є іноземними громадянами, у тому числі вісім з Таїланду.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.