Вже два місяці президент не підписує закон про спрощення списання майна у ЗСУ — нардеп

Джерело: народний депутат і полковник СБУ Роман Костенко у Facebook

Нардеп Роман Костенко заявив, що вже два місяці на підпис президента Володимира Зеленського чекає закон про спрощення списання майна у ЗСУ.

“Хочеться звернутися до Президента і нагадати, що він гарант додержання Конституції, тому в першу чергу сам зобов’язаний її виконувати, і підписувати або ветувати прийняті Парламентом закони. Ми у ВРУ їх приймаємо не для того, аби в ОП їх відкладали в довгий ящик. Особливо це стосується законів, що приймаються на прохання військовослужбовців. Їх потрібно підписувати невідкладно!” — наголосив він.

За його словами, до нього звертаються захисники з пропозиціями створити петицію з вимогою до Президента, аби він підписав закон (законопроєкт №10039).

Фото: Роман Костенко

Раніше Костенко писав, що Верховна Рада законопроєктом насправді не спростила процедуру списання військового майна, а навпаки – ще більше ускладнила. Він зазначав, що існуючий перелік збільшився на 22 види майна.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влад та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…