Пентагон: У Червоному морі атакували військовий корабель США

Джерело: Associated Press

3 грудня американський військовий корабель і кілька комерційних суден зазнали нападу в Червоному морі, повідомив Пентагон. Згодом єменські бойовики Хуті заявили про напади на два кораблі, які вони назвали пов’язаними з Ізраїлем, одначе, не визнали, що ціллю був корабель ВМС США.

Зауважується, що цей інцидент потенційно став серйозною ескалацією низки морських атак на Близькому Сході, пов’язаних із війною Ізраїлю та ХАМАС.

Ми знаємо про повідомлення щодо атаки на USS Carney та комерційні судна в Червоному морі та надамо інформацію, щойно вона стане доступною, — повідомили в Пентагоні Associated Press.

Раніше британські військові поінформували про ймовірну атаку безпілотника та вибухи в Червоному морі, не уточнюючи подробиць.

Нагадаємо, 8 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що ударна група ВМС прямує до східного Середземного моря, оскільки Ізраїль готується до широкомасштабної кампанії проти ХАМАС у Газі.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від атак по нафтових родовищах Ірану, запропонувавши розглянути альтернативні способи відповіді на нещодавню масовану ракетну атаку.