У Танзанії внаслідок повені та зсуву ґрунту загинуло щонайменше 47 осіб

Джерело: DW з посиланням на місцеві ЗМІ

На півночі Танзанії внаслідок повені та зсуву ґрунту загинули щонайменше 47 людей, ще 85 травмувалися.

Як повідомляється, зливи, які обрушилися 2 грудня на місто Катеш, розташоване за 300 кілометрів від столиці Танзанії Додоми, спричинили масштабні руйнування і призвели до загибелі людей.

Зазначено, що вранці 3 грудня у місті з населенням близько 13 тисяч осіб стався зсув ґрунту, що зійшов з четвертої заввишки гори Танзанії – Хананг. Він зніс із фундаментів будинки та знищив дорогу.

Стихія забрала щонайменше 47 життів, 85 осіб зазнали поранень.

Президентка Танзанії Самія Хасан, яка зараз знаходиться в Дубаї на Конференції ООН з питань зміни клімату (COP28), висловила співчуття сім’ям жертв стихії та запевнила, що на порятунок людей спрямовані додаткові урядові сили.

  • Зливові дощі над південно-західним японським островом Кюсю спричинили повені та зсуви ґрунту, внаслідок яких загинуло 6 осіб, ще 3 – зникли безвісти.

Американська акторка Енн Гетевей підтвердила, що триває розробка фільму “Щоденники принцеси 3”, перша частина якого вийшла 23 роки тому.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.