У Києві затримали російського агента, який скоригував ракетний удар по КНУ iм. Шевченка

Джерело: Служба безпеки України

У Києві затримали агента ФСБ, який у 2022 році скерував ворожий ракетний удар на один із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ним виявився 40-річний мешканець столиці.

Слідство встановило, що саме за його координатами росіяни 31 грудня завдали ракетного удару по одному із корпусів університету. Також зловмисник проводив розвідку місць розташування особового складу та техніки ЗСУ в Києві та Житомирській області.

Фото: Служба безпеки України

Виявивши свою відданість окупантам, чоловік наприкінці минулого року оформив статус “волонтера” та виїхав до Росії через треті країни. Під час перетину кордону з РФ він звернувся до ФСБ із пропозицією співпрацювати. Для підтвердження своїх намірів він передав окупантам координати, де, за його словами, розташувався один із підрозділів ЗСУ.

Через декілька днів ЗС РФ здійснили повітряну атаку за цією “локацією”. Чоловіка доставили до Москви, де його підготували до роботи в Україні.

Йому обіцяли російське громадянство та “евакуацію” в разі потреби.

Фото: Служба безпеки України

Зловмисника зараз тримають під вартою. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Чоловіку загрожує довічне ув’язнення за державну зраду в умовах воєнного стану.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.