Ми вистоїмо, якщо поряд з військом буде монолітний народ: привітання Жоріна з Днем ЗСУ

Джерело: Максим Жорін

Заступник командира 3-ої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін привітав українців з Днем Збройних сил України.

Військовий зазначив, що День ЗСУ співпадає з Першим зимовим походом Української народної армії.

“Легендарний рейд хоробрих, які в умовах, набагато важчих за сьогоднішні, успішно дали п***ди окупантам різних мастей”, – наголосив майор.

Жорін нагадав, що тоді і “білі”, і “червоні” вже уявляли, як заберуть під свій контроль українські землі, проте тут на них чекало справжнє пекло.

“Українці змогли зібрати раму і показати, як саме здатні боронити своє – без будь-якої підтримки, з ворогами на 360 градусів”, – додав військовий.

Водночас, додав Жорін, лише один героїзм не може допомогти у боротьбі з агресором.

“Сто років тому “втома від війни”, політичні ігри та мрії про якесь “перемирʼя” коштували нашій нації не тільки державності, а й майбутнього. Другий шанс потім прийшлось виборювати морем крові. Сьогодні ми вистоїмо, якщо поряд з військом ворог будемо бачити монолітний народ, а не лише окрему категорію “зацікавлених”, – наголосив він.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.