Словацькі перевізники погрожують знову заблокувати пункт пропуску

Джерело: Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) у Facebook

Перевізники зі Словаччини погрожують заблокувати пункт пропуску “Вишнє Нємецьке – Ужгород” в обидві сторони. Однак рішення про це ймовірно буде прийнято у четвер, 7 грудня.

Представники словацьких перевізників попереджають, що у випадку, якщо проблему зі скасуванням системи дозволів для українців не буде вирішено, вони готові повністю заблокувати контрольно-пропускний пункт на кордоні з Україною.

“Саме тому UNAS залишається у стані готовності до страйку, і у випадку, якщо не буде іншої альтернативи для вирішення ситуації, UNAS готовий повністю заблокувати прикордонний пункт “Вишнє Нємецьке – Ужгород” в обох напрямках”, – йдеться у повідомленні.

Також перевізники повідомили, що планують зустрітися з міністром транспорту Словаччини Йозефом Ражом для обговорення ситуації на кордоні та пошуку рішення.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.