Велика Британія оголосила про нові санкції проти «воєнної машини Путіна» в Україні

Джерело: The Telegraph

У міністерстві закордонних справ Великої Британії сьогодні, 6 грудня, оголосили про нові санкції проти російської “воєнної машини” в Україні.

Нові санкції забороняють британським фірмам мати справу з підприємствами та окремими особами у таких країнах, як Білорусь, Китай, Сербія, Туреччина, ОАЕ, Узбекистан та інші.

В заяві МЗС Великої Британії зазначено, що 46 нових санкцій стосуються “осіб і груп, які постачають і фінансують військову машину Путіна”. 

Серед них “три суб’єкти, які підтримують мережу Wagner Group і чотири оператори суден так званого “тіньового флоту”, які Росія використовує для пом’якшення удару пов’язаних з нафтою санкцій, накладених Великою Британією разом із партнерами з G7”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.