Лідер демократів у Сенаті США розкритикував республіканців за блокування допомоги Україні

Джерело: C-Span

Лідер демократичної більшості у Сенаті США Чак Шумер вважає, що, якщо республіканці хочуть порушувати питання іміграції під час обговорення надання Україні військової допомоги, – вони мають надати ширші пропозиції демократам щодо своєї політики.

На його думку, саме на республіканцях лежить відповідальність за презентації серйозних двопартійних пропозицій, які отримають широку підтримку серед демократів, а не “одного-двох” представників політсили.

“А якщо республіканці не спроможні надати широку двопартійну імміграційну пропозицію, вони не повинні блокувати допомогу Україні у відповідь”, – заявив Чак Шумер.

Він додав, що республіканці “не повинні скочуватися і брати в заручники” іншу частину влади. Він назвав подібні кроки “цілковитим божевіллям”, а також додав, що це є образою для “українських друзів, які віддають життя у боротьбі проти російської автократії”.

“Це може увійти в історію як великий поворотний момент, коли Захід не виконав свої обов’язки, і всі відвернулися від наших демократій, наших цінностей у бік автократій. Рональд Рейган перевернувся б у труні, якби побачив, що його особиста партія дала Володимиру Путіна прокотитися Європою”, – резюмував лідер демократичної більшості.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.