За добу росіяни завдали 82 удари по Запорізькій області, пошкоджено житлові будинки

Джерело: Запорізька обласна державна адміністрація

Протягом доби російські армійці обстріляли 20 населених пунктів у Запорізькій області, внаслідок чого пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди.

Росіяни здійснили 72 артобстріли по території Залізничного, Роботиного, Полтавки, Малинівки, Щербаків, Лугівського, Новоданилівки, Кам’янського, П’ятихаток, Лобкового та інших прифронтових міст і сіл.

Крім того, 9 ворожих безпілотників атакували Гуляйполе, Новодарівку, Левадне та Малу Токмачку, під РСЗВ-обстрілом опинилося село Долинка.

Внаслідок російських атак мирні жителі не постраждали, однак пошкоджень зазнали житлові будинки та господарчі споруди – надійшло 6 повідомлень про руйнування.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.