Учасників гурту BTS Ві та РМ мобілізували в південнокорейську армію

Джерело: АР

Співаки РМ та Ві з K-pop-гурту BTS приступили до виконання військових обов’язків, передбачених законодавством Південної Кореї.

Як розповіли у виданні, троє інших учасників музичної групи – Джин, Джей-Хоуп і Шуга – вступили до лав південнокорейської армії кілька місяців тому. Семеро вокалістів планують возз’єднатися в 2025 році, після закінчення служби.

При цьому вказано, що Джин і Джей-Хоуп служать в армії, а Шуга виконує свій обов’язок агента соціальної служби, альтернативної форми військової служби.

За інформацією HYBE, південнокорейської компанії звукозапису, яка продюсує BTS, РМ та Ві прибули в армійський табір у центральному місті Нонсан, щоб розпочати свою 18-місячну службу.

“Я дуже вдячний, що був частиною BTS протягом останніх 10 років. Вісімнадцять місяців можуть видатися водночас довгими і короткими, і я впевнений, що цей період буде дивним і новим часом натхнення та навчання для всіх нас. Побачимося в майбутньому. Я дуже люблю вас”, – прокоментував РМ.

Зазначено, що РМ та Ві пройдуть п’ять тижнів бойової підготовки перед розподілом до конкретних підрозділів. Військово-кадрове управління наголосило, що співаки пройдуть той самий процес, що й інші південнокорейські чоловіки, призвані на службу.

Відповідно до законодавства Південної Кореї, більшість працездатних чоловіків повинні пройти 18 – 21 місяць військової служби. Винятки становлять спортсмени і виконавці класичної музики, які досягли успіху в певних видах міжнародних змагань, пов’язаних з національним престижем. Але такі привілеї не поширені на K-pop-співаків.

Примітно, що минулого року розгорілися публічні дебати щодо того, чи повинні учасники BTS продовжувати свою військову службу, і деякі політики стверджували, що їхні мистецькі досягнення заслуговують на звільнення від служби.

Утім, в жовтні 2022 року HYBE оголосила, що всі семеро вокалістів гурту планують відслужити повний строк. У грудні Джин став першим членом BTS, який пішов в армію, і відкликав свій запит на відстрочку призову.

Сьогодні, 28 жовтня, в Україні відзначається День визволення від фашистських загарбників.

Ввечері неділі, 27 жовтня, внаслідок атаки БПЛА спалахнула пожежа на заводі Етанол-Спирт у Новохоперському районі Воронезької області.

28 жовтня відзначається Міжнародний день анімації, Всесвітній день дзюдо, Міжнародний день шкільних бібліотек. За церковним календарем вшановують пам’ять святих мучеників Терентія і Неоніли.

За даними синоптиків у понеділок, 28 жовтня, в Україні тепло та без опадів.

Фотопастки зафіксували різноманітне життя тварин у нацпарку “Черемоський” під час літнього моніторингу. Це ефективний спосіб спостереження за дикою природою, котрий дозволяє детально вивчати поведінку та міграцію тварин у їхніх природних середовищах.