Уряд Моравєцького не отримав вотуму довіри у сеймі Польщі

Джерело: PolskieRadio

11 грудня уряд прем’єр-міністра Матеуша Моравецького не отримав вотум довіри від Сейму. У голосуванні взяло участь 456 депутатів.

Абсолютна більшість становила б 229 голосів. Проте за вотум довіри уряду прем’єр-міністра проголосувало 190 депутатів, а проти – 266.

Згідно з Конституцією країни, призначення уряду делеговано Сейму.

Зауважується, що це другий конституційний етап, під час якого Сейм обирає прем’єр-міністра та запропонованих ним членів Ради міністрів абсолютною більшістю голосів за присутності щонайменше половини встановленої законом кількості депутатів.

Наразі парламентська більшість заявила про підтримку Дональда Туска.

15 жовтня у Польщі відбулися парламентські вибори, на яких перемогла правляча партія “Право і справедливість” Ярослава Качинського, що здобула 194 мандати. Одначе, цього недостатньо, аби створити парламентську більшість і сформувати уряд.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.