В Україні з червня надали понад 137 тисяч дозволів на володіння зброєю

Джерело: Міністерство внутрішніх справ України

З червня, тобто від початку функціонування реєстру зброї в Україні, в Україні отримали понад 137 тисяч дозволів на володіння зброєю.

Згідно з даними, реєстр зброї розпочав свою роботу 23 червня в Україні. З того часу українці подали понад 149 тисяч заяв на отримання різних видів дозволів на зброю, і поліцейські прийняли понад 137 тисяч рішень щодо надання відповідних дозволів.

По консультацію щодо реєстрації зброї можна звертатися:

  • За телефоном: 044 334 40 35
  • За допомогою Телеграм-бота: @arms_mvs_bot
  • У чат-бот в Єдиному вікні для громадян – https://services.mvs.gov.ua/

Також в МВС додали, що українці регулярно звертаються до контакт-центру із питаннями щодо отримання послуг в Єдиному реєстрі зброї або для розв’язання проблемних ситуацій.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.

16 вересня Президент Володимир Зеленський  провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого обговорили актуальні питання на фронті та всередині країни.