Велика Британія допоможе Україні у відновленні лісів та нацпарків

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Під час конференції СОР28 очільник Міндовкілля України Руслан Стрілець і держсекретар з питань навколишнього середовища, харчування та сільських справ Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Стів Барклі підписали меморандум про співпрацю у відновленні лісів та нацпарків.

На відновлення спалених лісів України знадобиться щонайменше 80 років. Руслан Стрілець розповів колегам, що вже зараз робить наша країна у цьому напрямку.

Своєю чергою, британські партнери підтримують такі кроки та готові ділитися власним експертним досвідом. Відзначено і важливість продовження роботи з фіксації фактів завдання шкоди довкіллю внаслідок війни.

Руслан Стрілець запросив колег вже в наступному році відвідати Україну, щоб на власні очі побачити, як вплинула агресія РФ на живу природу, а також деталізувати напрямки подальшої роботи між командами.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.