Україна увійшла в стійкий зимовий температурний режим: навантаження на енергосистему зросло

Джерело:  Денис Шмигаль у Telegram

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна увійшла в стійкий зимовий температурний режим, і це означає, що навантаження на нашу енергетичну систему зросло.

За його словами, в українській енергомережі з’являється дефіцит потужності, який доводиться компенсувати залученням аварійної допомоги від європейських сусідів.

“Україна увійшла в стійкий зимовий температурний режим. Це означає, що навантаження на нашу енергетичну систему зросло. І водночас ворог намагається завдати українській енергетиці якнайбільшої шкоди”, – сказав прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль повідомив, що Україна вже побила два рекорди споживання за опалювальний сезон. Найвищими показники були 7 та 11 грудня.

“Сьогодні кожен українець може зробити свій внесок у нашу енергетичну стійкість. Для цього достатньо заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні та ранкові години. Розумне споживання допоможе збалансувати енергосистему та уникнути планових вимкнень”, – наголосив очільник уряду.

Також прем’єр-міністр підкреслив, що солідарність українців минулої зими зірвала наміри росіян занурити Україну в темряву: “Переконаний, що зможемо повторити цю перемогу й цього року”.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.