На фронті загинув доброволець із Норвегії Стіан Меланд

Джерело: iHarstad

У боях за Україну втратив життя доброволець із Норвегії Стіан Меланд. Він надавав підтримку Збройним силам України у боротьбі проти російських окупантів.

“Це дуже сумно, коли стається щось подібне”, – сказав мер комуни Ібестад Джим Крістіансен

Наразі міський голова не володіє деталями щодо обставин загибелі, але проінформований про це директором муніципалітету. За його словами, цього ж дня найближчі родичі також повідомили муніципалітет про цю трагічну подію.

Зазначено, що добровольцю було 20 років.

“Усі ресурси, як кризова команда, так і психологічна служба, готові, якщо цього захочуть родичі”, – зазначив Джим Крістіансен.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.