Агента ФСБ, який готував диверсії проти українських воїнів, засудили до 15 років тюрми

Джерело: Служба безпеки України

Агента ФСБ, який планував диверсії проти українських льотчиків та спецпризначенців у Харкові, засудили до 15 років ув’язнення.

Згідно зі слідством, зловмисник встановлював місця тимчасової дислокації, проживання та маршрути пересування  українських захисників, зокрема військових льотчиків, командирів спецпідрозділів ЗСУ та співробітників Служби безпеки.

Агент РФ також намагався виявити замасковані об’єкти оборонно-промислового комплексу в регіоні, щоб використати ці дані для диверсій проти України.

Його затримала контррозвідка СБУ під час спецоперації в Харкові у березні цього року.

Відомо, що зловмисник є місцевим жителем і був залучений до співпраці з ворогом завдяки своєму брату, який є військовим РФ у запасі.

Для конспірації вони використовували три мобільні телефони та сім номерів від різних операторів, а також встановили спеціальний додаток для приховування месенджерів на своєму пристрої.

Фото: СБУ

Під час обшуків у помешканні агента ФСБ вилучено ноутбук та мобільні телефони із доказами його розвідувально-підривної діяльності. 

Згідно з матеріалами контррозвідки та слідчих СБУ, суд визнав його винним за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і призначив йому покарання у вигляді 15 років тюрми.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.