Трамп може зняти санкції з КНДР у разі обрання президентом США – Politico

Джерело: Politico

Дональд Трамп розглядає можливість дозволити Північній Кореї зберегти свою ядерну зброю, запропонувавши при цьому режиму КНДР фінансові стимули для припинення виробництва нових бомб.

За словами трьох людей, знайомих із думкою Трампа, кандидат у президенти США зацікавлений в укладенні угоди з КНДР. Одна з ідей Трампа нібито полягатиме в тому, щоб вмовити Північну Корею заморозити свою ядерну програму і припинити розробку нової ядерної зброї в обмін на звільнення від економічних санкцій і інші форми допомоги.

“Частина його мотивації полягала б у тому, щоб не витрачати час на те, що він вважає марними переговори про зброю, а зосередитися на ширшому завданні конкурувати з Китаєм”, – йдеться в матеріалі.

Як розповіли у виданні, ймовірно, що Трамп також все ще може розглядати денуклеаризацію як довгострокову мету, “але було б відхиленням від стандартної політики США укласти навіть короткострокову угоду з Північною Кореєю, в якій це прямо не вказано”.

“Якщо Трамп все ж пом’якшить свій підхід, це може збентежити таких союзників, як Південна Корея та Японія, і схвилювати членів його власної партії, які віддають перевагу більш жорсткому підходу до Пхеньяна. Це також дало би привід для звинувачень експрезидента в лицемірстві, оскільки він постійно критикував адміністрацію Обами за те, що вона полегшила економічні проблеми Ірану в обмін на те, щоб повернути назад його просування до першої ядерної зброї. Трамп, як президент, вивів США з ядерної угоди з Іраном, укладеної в епоху Барака Обами”, – мовиться в статті.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.