Британці першими у світі випробували нові протизаплідні пігулки для чоловіків

Джерело: Lad Bible

Британські чоловіки стали першими у світі, хто випробував нові протизаплідні пігулки для чоловіків, які не містять гормонів.

Чоловічі протизаплідні пігулки YCT-529 не містять гормонів, чим відрізняються від жіночих, і запобігають виробленню сперми, блокуючи доступ до вітаміну А.

Вчені вважають, що безгормональний препарат під назвою YCT-529 може революціонізувати те, як чоловіки та жінки розподіляють відповідальність, коли йдеться про контрацепцію.

У пресрелізі американської компанії YourChoice Therapeutics, яка проводить випробування, пояснюється: “Як інгібітор рецептора альфа ретиноєвої кислоти (RAR-альфа), YCT-529 запобігає виробленню сперми, блокуючи доступ до вітаміну А”.

Нові пігулки діють інакше, ніж попередні форми чоловічих контрацептивів, які покладалися на придушення тестостерону, але це не повністю зупиняє вироблення сперми та може викликати небажані побічні ефекти, такі як збільшення ваги та зміни настрою.

Згідно з пресрелізом, початкові доклінічні дослідження, проведені на мишах, показали, що YCT-529 були ефективними на 99% і оборотними на 100% без побічних ефектів.

 “Це може бути історичним моментом. Ми знаємо, що багато чоловіків зацікавилися б чоловічими протизаплідними пігулками, якби вони були доступні. І коли я описую цю роботу жінкам, вони завжди кажуть: “Настав час”, – сказала Гунда Георг з університету Міннесоти, яка керувала розробкою препарату.

На сьогодні існує лише два схвалені варіанти контрацепції для чоловіків – презервативи та вазектомія, хоча обидва мають свої недоліки.

 “YCT-529 блокує білок, а не гормони, щоб запобігти виробленню сперми. Ми вважаємо, що це буде більш привабливим для чоловіків, більшість із яких розглядають запобігання вагітності як спільну відповідальність, навіть попри сьогоднішні обмежені можливості контрацепції, які є постійними або лише помірно ефективними”, – сказав Акаш Бакші, співзасновник і виконавчий директор YourChoice Therapeutics.

Також він додав: “Нестача варіантів підкріплює багатовікову думку про те, що запобігання вагітності – це “відповідальність жінки”. Це не так, і ми прагнемо розробити перші безгормональні протизаплідні пігулки для чоловіків, які є ефективними, зручними та тимчасовими”.

Уночі 18 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши 135 БпЛА.

Гаррі Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малік та Луї Томлінсон опублікували спільну заяву у зв’язку зі смертю свого колишнього колеги по гурту One Direction Ліама Пейна.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.