Україна та Канада поглиблять співпрацю із захисту національної ідентичності

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України

Україна та Канада поглиблять співпрацю із захисту національної ідентичності та утвердження української спадщини у світі.

Відбулася зустріч т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва з амбасадоркою Канади в Україні Наталкою Цмоць.

У межах зустрічі сторони обговорили деталі будівництва другої черги Національного музею Голодомору-геноциду, який є важливим аспектом для відновлення історичної пам’яті та захисту національної ідентичності.

Також на зустрічі сторони окреслили пріоритетні напрямки співпраці в утвердженні української мови у світі та збереженні української культурної спадщини – як матеріальної, так і нематеріальної.

Ростислав Карандєєв висловив подяку за підтримку Канади, яка залишається надійним союзником України. Він також акцентував на важливості включення іноземних експертів до складу наглядової ради Музею Голодомору-геноциду.

“Участь представників фахових та наукових груп забезпечить впровадження найкращих міжнародних практик у роботі музею. А включення нащадків жертв Голодомору до складу наглядової ради важливе тим, що ці люди мають велику мотивацію. Їхня участь – вирішальна, аби ми відчували гостроту цієї теми”, – підкреслив Ростислав Карандєєв.

Своєю чергою, пані посол Канади відзначила важливість збереження історичної пам’яті та культурної спадщини, зокрема через повернення викрадених археологічних артефактів. Вона закликала до привернення уваги до Музею Голодомору як символу української трагедії.

“Питання української мови у світі для мене важливе. Внесення українознавства як науки у світі стало цікавим не лише для української діаспори, але й для інших народів, і це б також було надзвичайно важливою частиною в промоції української мови та культури”, – сказала вона.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.