Ситуація на ТОТ: українці масово відмовляються приймати громадянство РФ

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву повідомили, що на тимчасово окупованих територіях українці відмовляються від отримання російського громадянства, попри політику примусової паспортизації.

На ТОТ росіяни погрожують українцям за відсутність паспорта РФ, одначе, більшість населення ігнорують ініціативи окупантів.

Вже з наступного року українці без паспорта РФ вважатимуться іноземцями на рідній землі, та наразі від 60 до 70% (залежно від регіону) українців відмовляються отримувати ворожу макулатуру, — зазначили у повідомленні.

Водночас ще гірше для росіян ситуація з номерними знаками, оскільки показники ще нижче й до 80% автовласників на ТОТ відмовляється ставити на своє авто фейкові номери ворога.

У ЦНС закликали й надалі саботувати ініціативи окупаційної адміністрації, адже це змушує росіян відтерміновувати заборони на пересування та працевлаштування українців, а отже й русифікацію ТОТ.

Зауважимо, за інформацією української розвідки у Кремлі наказали посилити примусову видачу російських паспортів на ТОТ України. Причина – майбутні вибори президента РФ у березні 2024 року.

  • На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють тиск на місцевих мешканців, які відмовляються отримувати російські паспорти.
  • На тимчасово окупованих територіях України вже півтора року триває примусова паспортизація, однак росіяни невдоволені її темпами, адже українці відмовляються від паспортів країни-агресорки.
  • На тимчасово окупованих територіях України російські окупаційні адміністрації змушують пенсіонерів відмовлятися від українського громадянства та отримувати російські паспорти.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.