Суд оштрафував ексадвоката Трампа Джуліані за наклеп на понад $148 млн

Джерело: The Hill

Суд присяжних у Вашингтоні зобов’язав колишнього адвоката Трампа, Руді Джуліані, виплатити більше $148 мільйонів двом виборчим працівницям штату Джорджія за безпідставні заяви про фальсифікацію виборів 2020 року.

“Протягом чотирьох днів цивільного процесу вісім мешканців Вашингтона (членів журі – ред.) вислухали жахливі свідчення виборчих працівниць Рубі Фрімен і Шей Мосс, які розповіли, як їхні життя перевернулися з ніг на голову, коли вони стали жертвами расистських і насильницьких погроз після заяв (Джуліані – ред.)”, – йдеться в матеріалі.

За даними видання, Джуліані визнано відповідальним у цій справі кілька місяців тому, і журі зібралося лише для того, щоб вирішити, скільки він повинен виплатити як компенсацію.

Відомо, що перед початком обговорень потерпілі, які є матір’ю і донькою, просили про суму близько $47 мільйонів. Через десять годин нарад журі зобов’язало Джуліані виплатити виборчим працівницям $148,7 мільйона.

Відтак, кожна з жінок отримає від $16 до $17 мільйонів за наклеп від Джуліані та по $20 мільйонів за емоційний стрес. При цьому мати й донька матимуть додаткові $75 мільйонів у вигляді штрафу, стягненого з ексадвоката Трампа.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.