Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок

Джерело: Букви

Під час пресконференції президент Володимир Зеленський запевнив, що не збирається підписувати закон про мобілізацію жінок.

“Закон про мобілізацію жінок не підпишу, щодо мобілізації з 25 років, якщо будуть аргументи про те, що це потрібно – погоджусь,” – зауважив він.

Раніше заступниця голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народна депутатка від “Слуги народу” Мар’яна Безугла повідомила, що влада готує законопроєкт про мобілізацію жінок.

За словами Безуглої, жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних в порядку, встановленому Міністерством оборони України.

Водночас нардепка додала, що жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на військову службу чи залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час.

Також Безугла зазначала, що планують змінити призовний вік по мобілізації – 25 років (замість 27 років).

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…