У США 5 дітей загинули у пожежі, поки батько робив різдвяні покупки

Джерело: BBC

У штаті Арізона (США) 5 дітей загинули у пожежі, яка зайнялась у будинку. На момент пожежі діти були в домі одні.

За даними правоохоронців загиблими є четверо братів та сестер 2, 4, 5 та 13 років, а також їх 11-річний родич, який приїхав у гості. На момент пожежі батько 4-х дітей робив різдвяні покупки.

Поки триває розслідування ім’я чоловіка та дітей не розголошують.

Вогонь спалахнув у Буллхед-Сіті, близько 17 години за місцевим часом у суботу, 16 грудня.

“Батько дітей повідомив слідчим, що його не було близько 2,5 годин. Він купував різдвяні продукти та подарунки”, – повідомили поліціянти.

Попередньо встановлено, що пожежа виникла біля входу на першому поверсі будинку та перекинувся на сходи. Імовірно через це діти, які були на другому поверсі у спальні, не мали змоги безпечно вийти з приміщення.

Всі загиблі діти були знайдені мертвими у тій же кімнаті.

За даними свідків, сусіди всіма силами намагались погасити вогонь та виносили речі з гаража будинку. Водночас про те, що у домі є діти сусіди не знали.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.