Марк Цукерберг будує бункер на Гаваях за $100 млн – розслідування Wired

Джерело: Wired

Засновник Facebook і Meta Марк Цукерберг будує бункер на Гаваях вартістю  100 мільйонів доларів.

Як йдеться в розслідуванні, комплекс на острові Кауаї буде складатися з понад десяти будівель з двома центральними особняками, які будуть з’єднані тунелем, що веде до підземного сховища площею 465 кв м з аварійним люком, до якого можна дістатися за допомогою сходів.

Окрім того, на території маєтку буде розміщено резервуар для води діаметром 17 метрів і висотою 5 метрів, а ранчо і сільське господарство площею понад 560 га вже готові до вирощування їжі.

Також вказано, що майбутній маєток оточує стіна висотою 1,8 м, а на території вже почали будівництво укриття.

Примітно, що кожен робітник зобов’язаний підписати договір про нерозголошення.

“Це один із найдорожчих проєктів індивідуального будівництва в історії”, – зазначили автори розслідування.

Служба безпеки відкрила кримінальне провадження у справі режисерки пропагандистського фільму “Росіяни на війні” росіянки Анастасії Трофимової, в якому російських окупантів намагалися змалювати “простими хлопцями”.

У Нацспротиві повідомили, що росіяни продовжують красти і вивозити зерно з України. Так, чергова партія у 8 тисяч тонн зерна була вивезена з Маріуполя в один із російських портів. 

Глава Чечні Рамзан Кадиров розкритикував російську владу за посилення міграційної політики, заявивши, що деякі заходи викликають “розчарування”, оскільки “зіштовхують Росію із сусідніми братніми регіонами”.

У Генштабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 7 жовтня. З початку доби відбулося 120 бойових зіткнень.

Після рекордної спеки та посухи влітку 2024 року ціни на овочі, зокрема картоплю, помідори та інші сезонні продукти, подвоїлися проти показника минулого року. Високі ціни зумовлені втратою врожаїв та обмеженою пропозицією, а також інфляційними чинниками.