Переправляли наркотики в Україну в кавових машинах: викрито міжнародну наркоорганізацію

Джерело: Офіс генпрокурора

Столичні правоохоронці викрили міжнародну злочинну наркоорганізацію, яка переправляла наркотики в Україну в кавових машинах.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 15 учасникам злочинної організації, які налагодили контрабандний канал постачання наркотичних засобів та психотропних речовин в Україну з метою їх збуту.

Їм інкриміновано створення злочинної організації, а також участь у ній, контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин та незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 305, ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, організатори надсилали наркотики та психотропи в Україну з Королівства Іспанії за допомогою міжнародних поштових відправлень.

Для маскування вмісту посилки вони пакували їх у предмети побутової техніки – кавові машини, музичні програвачі, великі портативні аудіосистеми.

Надалі учасники злочинної організації збували наркотичні засоби шляхом передачі “з рук в руки” та поштовими відправленнями по Україні.

Правоохоронці провели близько 60 обшуків, за результатами яких у підозрюваних вилучено 330 г кокаїну, 564 г амфетаміну, 200 г A-PVP, 1 236 шт МДМА, 100 шт ЛСД та інші заборонені препарати, понад 1 кг канабісу, скляну місткість із шишками, 250 г галюциногенних грибів.

Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин складає понад 5 млн грн.

Також у них вилучили зброю та набої до неї, 72 мобільні телефони, банківські картки, два транспортні засоби, понад мільйон гривень, 8 300 доларів США, 1000 євро, чорнові записи.

Усіх підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та накладення арешту на вилучене майно.

Уночі 18 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши 135 БпЛА.

Гаррі Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малік та Луї Томлінсон опублікували спільну заяву у зв’язку зі смертю свого колишнього колеги по гурту One Direction Ліама Пейна.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.