Спадкоємець люксового бренду Hermes хоче всиновити свого садівника та заповісти йому майно

Джерело: CNN

Відомо, що спадкоємець найбагатшої сім’ї Європи почав процес усиновлення свого садівника, плануючи залишити йому принаймні половину своїх статків у 12 мільярдів євро.

80-річний Ніколя Пюеш, нащадок люксового бренду Hermes, хоче скасувати контракт, згідно з яким його статки заповідали заснованому ним фонду Isocrates, і замість цього зробити свого співробітника законним спадкоємцем.

Благодійний фонд оскаржує план Пюеша щодо розриву зв’язків. 

“З юридичної точки зору одностороннє скасування спадкового договору виглядає недійсним і необґрунтованим. Тому фонд виступає проти розірвання контракту, залишаючи відкритими двері для обговорень зі своїм засновником”, — йдеться в заяві організації.

Згідно з вебсайтом, заснований Пюешем у 2011 році та відтоді фінансований ним, фонд Isocrates підтримує громадську журналістику та організації громадянського суспільства, які працюють над “здоровим цифровим публічним простором”.

Як повідомляється, договір спадкоємства між фондом і Пюешем, у якого, як відомо, немає дітей, передбачає, що його акції Hermes залишаються фонду. Тобто, якщо він стане батьком, у цьому випадку його дитина матиме право на частину спадщини не менше 50%.

Пюеш володіє 5,7% Hermes, це близько 12 мільярдів євро.

Відповідно до щорічного рейтингу Bloomberg, опублікованого на початку цього місяця, родина Hermes є третьою за багатством у світі.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.