Німеччина виділить 88,5 млн євро у фонд енергетичної підтримки України

Джерело: Міністерства закордонних справ і економіки Німеччини

Німеччина зобов’язалася виділити додаткові 88,5 мільйона євро для підтримки української енергетичної системи, яка зазнає постійних атак з боку Росії. Про це оголошено у спільній заяві міністерств закордонних справ та економіки Німеччини, опублікованій 21 грудня.

Згідно з повідомленням, німецьке міністерство економіки виділить 54,3 мільйона євро через державний банк KfW, тоді як МЗС Німеччини спрямує 34,2 мільйона євро до Фонду підтримки енергетики України.

“У другу зиму загарбницької війни Росії проти України російські війська продовжують завдавати ударів по українській енергетичній інфраструктурі”, – заявили у міністерствах.

У повідомленні вказано, що частину коштів планують використати на закупівлю запасних частин та обладнання, включаючи трансформатори та генератори, необхідні для підтримки електропостачання в Україні. Іншу частину коштів буде спрямовано на реалізацію проєктів у сфері зеленої енергетики.

Ці внески до фонду енергетичної підтримки є частиною комплексного зимового пакету допомоги Україні від федерального уряду Німеччини, загальна вартість якого перевищує 1,6 мільярда євро. Пакет охоплює не тільки енергетичну підтримку, але й військову допомогу, зокрема в царині протиповітряної оборони, розвиткову політику та гуманітарну допомогу.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.