За минулу добу росіяни обстріляли понад 20 населених пунктів Харківщини

Джерело: начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов

В області Харків протягом минулого дня, 23 грудня, понад 20 населених пунктів піддалися артилерійським та мінометним обстрілам з боку ворога.

Серед постраждалих населених пунктів Харківщини були Козача Лопань у Харківському районі; Ізбицьке у Чугуївському районі; а також Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Берестове, Великий Бурлук, Строївка, Бологівка у Куп’янському районі, згідно з повідомленням.

Фото: Олег Синєгубов

Згадується також, що Збройні сили України відбили 17 атак ворога біля Синьківки у Куп’янському районі.

Фото: Олег Синєгубов

Голова обласної військової адміністрації повідомив, що о 2:40 ворог обстріляв село Підсереднє в Куп’янському районі. В результаті постраждали двоє чоловіків віком 34 та 65 років, які отримали уламкові поранення і були шпиталізовані у середньому стані.

Вчора о 14:50 через обстріл села Козача Лопань у Харківському районі постраждали чотири приватні будинки та газопровід, проте без жертв.

Фото: Олег Синєгубов

О 16:15 ворог обстріляв місто Куп’янськ, в результаті чого загорівся приватний будинок, але обійшлося без жертв.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.