General Motors планує скоротити понад 1300 робочих місць у Мічигані

Джерело: Bloomberg

Автовиробник General Motors Co. повідомив про плани скоротити понад 1300 робочих місць на двох заводах у штаті Мічиган.

Як розповіли в агентстві, завод в Лейк-Оріоні звільнить 945 співробітників, тоді як підприємство у місті Лансінг втратить 369 працівників. Скорочення на обох підприємствах розпочнуться з 1 січня 2024 року.

При цьому вказано, що на заводі в Лейк-Оріон до кінця цього року вироблятиметься електрокар Chevy Bolt. General Motors відклав плани із виробництва електричних пікапів до 2025 року, на рік пізніше, аніж планувалося спочатку.

За словами представників компанії, завод у Лансінгу випускає моделі Cadillac CT4 та CT5, а також спортивний седан Chevrolet Camaro, виробництво якого припиниться у наступному місяці.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.