NASA показало скупчення зірок, яке нагадує різдвяну ялинку

Джерело: NASA

Космічна рентгенівська обсерваторія “Чандра” показала скупчення молодих зірок у галактиці Чумацький Шлях, схоже на прикрашену різдвяну ялинку.

Як зазначається, нещодавно обсерваторія зафіксувала синьо-білі вогні, які прикрашають “Різдвяне ялинкове скупчення” – нагромадження зірок і газу на відстані близько 2500 світлових років від Землі.

Саме ж скупчення знаходиться в нашій галактиці, у Чумацькому Шляху. Воно складається з молодих зірок віком від одного до п’яти мільйонів років та має назву NGC 2264.

За словами фахівців, ці зірки поширюють рентгенівське випромінювання, яке вдалося вловити обсерваторії “Чандра”.

Оптичні дані 0,9-метрового телескопа WIYN Національного наукового фонду в обсерваторії Кітт-Пік в Аризоні показують газ у туманності зеленим кольором, що нагадує “хвою” на дереві. Інфрачервоні дані, зроблені технологією 2MASS в Аризоні, висвітлюють зорі переднього і заднього планів білим кольором.

При цьому саме зображення повернули приблизно на 160 градусів за годинниковою стрілкою від астрономічного стандарту Півночі, щоб видавалося, ніби це ялинка зі спрямованою вгору верхівкою.

Цікаво, що молоді зірки в скупченні миготять кожна по-різному, однак NASA зробило анімацію, де синхронізувало мерехтіння, що й допомогло створити зображення ще більш подібним до прикрашеної різдвяної ялинки.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.