Над Дніпропетровщиною українські армійці знищили російську ракету Х-59

Джерело: Повітряне командування “Схід”

25 грудня Сили оборони збили ворожу авіаційну ракету Х-59 у Криворізькому районі Дніпропетровщини.

Зауважмо, о 15:39 Повітряні сили ЗСУ повідомили про керовану авіаційну ракету, що рухалася у напрямку Кривого Рогу. Через 13 хв зазначили про відбій тривоги.

Керовану авіаційну ракету Х-59 в Криворізькому районі Дніпропетровської області знищено! – поінформували у дописі пресслужби.

Зауважимо, 19 грудня у Дніпровському районі Дніпропетровщини силами ППО збито російську ракету Х-59.

18 грудня російські війська атакували Дніпропетровщину авіаційною ракетою Х-59.

Ввечері 6 грудня над Дніпропетровщиною також збили ворожу керовану авіаційну ракету.

4 грудня Силами та засобами ППО знищено керовану авіаційну ракету Х-59 та 18 ударних БПЛА.

У Генштабі раніше повідомили, що наразі триває шістсот сімдесята доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти нашої держави. Протягом доби відбулось 76 бойових зіткнень.

Ворог завдав 1 ракетного та 19 авіаційних ударів, здійснив 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Довідка. Х-59 Овод – радянська дозвукова ракета, створена у 1970-х роках, що мала вирішити завдання знищення цілей, які були захищені зенітними ракетними комплексами середньої та більшої дальності.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…