Honda відкликає понад 100 тис. гібридних автомобілів у США з причин пожежонебезпеки

Джерело: Tradingview

Американський підрозділ Honda Motor Co відкликає понад 100 000 гібридних автомобілів у США з причин пожежонебезпеки.

Зокрема компанія відкликає близько 106 030 авто, але лише позашляховики CR-V 2020-2022 року.

Як розповіли у виданні, у травні 2021 року Honda почала встановлювати запобіжники на серійні автомобілі після того, як сталося коротке замикання. Тоді компанія назвала такі випадки “поодинокими”.

У зверненні до Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA) компанія зазначила, що 12-вольтні кабелі акумулятора, виведені за межі кузова Honda CR-V Hybrid, не містять запобіжника в ланцюзі живлення, що підвищує ризик короткого замикання в разі потрапляння транспортного засобу в аварію.

У зв’язку з цим, кабель акумулятора може згодом перегрітися і підвищити ризик пожежі або травмування.

Станом на 6 грудня компанія отримала 2 гарантійні претензії, пов’язані з цією проблемою, але жодних травм чи смертей не зафіксовано.

Дилери планують безкоштовно замінити кабель акумулятора для споживача.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.