Ворог поширює повідомлення про нібито підготовку «полювання на чоловіків за кордоном» – ЦПД

Джерело: Центр протидії дезінформації

Росіяни свідомо маніпулюють інформацією, поширюючи повідомлення про нібито підготовку “масштабного полювання на чоловіків за кордоном”.

Мета ворога – зірвати мобілізацію в Україні, посіяти серед населення паніку та змусити українців за кордоном не повертатися додому.

У ЦНС пояснили, що ж відбувається насправді:

Законопроєкт, який розробляється, передбачає тільки запрошення українців за кордоном уточнити свої облікові дані. Це ніяке не полювання.

Жодної примусової мобілізації за межами України не планується.

Зараз українське суспільство вимагає справедливості в питаннях мобілізації. У законопроєкті, що наразі розробляється, будуть виписані однакові для всіх, зрозумілі та прозорі правила мобілізації.

“Довіряйте тільки верифікованим джерелам інформації”, – закликали у ЦПД.

Додамо, що крім того, російські пропагандисти поширюють наративи про те, що найближчим часом в Україні почнуть мобілізувати жінок.

Насправді ж, наразі обов’язковому військовому обліку підлягають лише жінки, які здобули медичну чи фармацевтичну освіту.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.