«Київський метрополітен» розірвав договір на будівництво гілки метро на Виноградар

Джерело: сайт Prozorro

КП “Київський метрополітен” розірвав договір з “Київметробуд” на будівництво нової гілки метро на Виноградар через зрив термінів зведення.

Раніше замовник передбачив можливість відмови від договору та вимагання відшкодування збитків, якщо підрядник своєчасно не розпочав роботи або виконує їх настільки повільно, що закінчення у визначений строк стає неможливим.

Зауважується, що відповідно до ст. 615 ЦК у разі порушення зобов’язання однією стороною друга сторона має право частково або в повному обсязі відмовитися від зобов’язання, якщо це встановлено договором або законом.

Внаслідок односторонньої відмови від зобов’язання частково або у повному обсязі відповідно змінюються умови зобов’язання або воно припиняється. Умовами п. 4.2.6. Договору визначено право замовника відмовитися від договору та вимагати відшкодування збитків, якщо Підрядник своєчасно не розпочав роботи або виконує їх настільки повільно, що закінчення їх у строк, визначений цим Договором, стає неможливим.

Враховуючи це та керуючись ст. 615 ЦК, п. 4.2.6 договору та постановою Північного апеляційного господарського суду від 09.11.2023 у справі № 910/13227/22 КП «Київський метрополітен» відмовляється від зобов’язань в частині виконання будівельних робіт за договором № 744-ДБМ-18 від 20.11.2018 про що повідомлено підрядника.

Джерело: prozorro

Водночас замовник сплатив раніше 4 млрд грн підряднику авансом. Нині “Київметробуд” повинен повернути кошти.

Зазначимо, у 2019 році розпочалося будівництво метро на Виноградар. Спочатку дві нові станції планували відкрити у грудні 2021 року. Станом на сьогодні жодна з них не добудована.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.