У США суд відновив справу про обкладинку альбому Nirvana

Джерело: Associated Press

Федеральний апеляційний суд США відновив судовий процес за звинуваченням проти рок-гурту Nirvana через використання фотографії оголеного чотиримісячного немовляти на обкладинці їхнього альбому 1991 року Nevermind.

Як розповіли у виданні, у позові Спенсера Елдена, який з’явився голим в чотиримісячному віці на обкладинці альбому Nirvana, зазначається, що він зазнав “постійної шкоди”, оскільки гурт та інші нажилися на його зображенні під водою в басейні, де він хапається за доларову купюру на риб’ячому гачку.

Також у позові стверджується, що зображення порушує федеральне законодавство щодо матеріалів, які містять сексуальне насильство над дітьми, хоча жодних кримінальних звинувачень не висувалося.

Минулого року федеральний суддя в Каліфорнії відхилив позов, але дозволив Елдену подати переглянуту версію, яку суддя пізніше відхилив на підставі того, що вона не відповідає 10-річному терміну давності одного із законів, який використано як підставу для позову.

У четвер, 21 грудня, колегія з трьох суддів Дев’ятого окружного апеляційного суду США в Каліфорнії скасувала це рішення і направила справу назад до суду нижчої інстанції.

Апеляційна колегія постановила, що кожна повторна публікація зображення “може становити нову особисту травму” з новим терміном давності, і послалася на появу зображення на перевиданні книги Nevermind до 30-річчя у 2021 році.

“Питання, чи відповідає обкладинка альбому Nevermind визначенню дитячої порнографії, не є предметом розгляду в цій апеляції”, – зауважили у суді.

В електронному листі до Associated Press адвокат Nirvana Берт Дейкслер назвав це рішення “процесуальною невдачею”.

В суботу, 28 вересня, на заводі Tata Electronics на півдні Індії, який виробляє компоненти для iPhone, спалахнула пожежа. Щонайменше десять людей отримали медичну допомогу, двох госпіталізували.

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.

В Лондоні відкрили перший світі бар та тему 007 для шанувальників Джеймса Бонда.

Окупанти в суботу, 28 вересня, завдали авіаудару по Слатиному Харківської області. Загинули троє людей, ще щонайменше троє поранених.

У Данії під час розкопок великого поховання часів вікінгів виявили 50 добре збережених скелетів.