На російському кораблі «Новочеркаськ» у момент удару могло перебувати близько 80 осіб

Джерело: речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук в етері “Радіо Свобода”

За інформацією ВМС ЗСУ, на момент удару по російському великому десантному кораблю “Новочеркаськ” на його борту могло бути щонайменше 80 осіб.

За словами Плетенчука, на кораблі мав бути персонал навіть у той час, коли він стояв у порту.

“Досить велика частка екіпажу мала перебувати на борту, а екіпаж там становить близько 80 людей. Якщо врахувати цей тип кораблів, то на ньому могли бути й сторонні. Там не могло обійтися без жертв”, – сказав він.

Речник додав, що результати удару по “Новочеркаську” ще встановлюють, адже розвідка на тимчасово окупованій території – складне завдання.

Як відомо, уночі 26 грудня тактична авіація Повітряних сил ЗСУ крилатими ракетами атакувала тимчасово окупований Крим.

Ціллю ПС ЗСУ став російський десантний корабель “Новочеркаськ”, який успішно уражено.

У ЗСУ повідомили, що, наймовірніше, на кораблі був ворожий боєкомплект, зокрема, могли бути БпЛА “шахед”, якими РФ атакує Україну.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.