У Play Store з’явився чат-бот Copilot від Microsoft

Джерело: Play Store

Мобільна версія штучного інтелекту Copilot від Microsoft тепер доступна для користувачів Android-пристроїв, як це стало відомо з опису інструмента в Play Store.

Copilot допомагає користувачам у написанні коду, складанні маркетингових електронних листів і створенні графічних зображень на основі текстових описів. Додаток можна безоплатно завантажити в Google Play Store, без  вимоги реєстрації облікового запису Microsoft.

Реліз мобільної версії Copilot відбувся без спеціального анонсу. Поки що Copilot недоступний для iOS, і дата його виходу залишається невідомою. Раніше Microsoft вже адаптувала Copilot для Windows 10, включивши його в браузер Edge, продукти Microsoft 365 і Windows 11, що збільшило його охоплення до 1 мільярда пристроїв. Окрім того, реалізовано оновлення Copilot, які додали функції, такі як підсумовування відео та створення музичних треків.

28-29 жовтня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан планує відвідати Грузію з офіційним візитом. Інформацію про це підтвердила пресслужба адміністрації уряду.

Під час засідання 10-ї наради Сторін Водної конвенції українська делегація звернула увагу на екологічні наслідки дій Росії, включно з катастрофою на Каховській ГЕС. Делегати закликали до об’єднання зусиль для притягнення Росії до відповідальності за злочини проти довкілля. Представник України презентував Національний план співпраці з транскордонного моніторингу вод. 

В Україні зросла кількість протоколів за порушення мовного закону. Зокрема на середину жовтня зафіксовано 216 випадків, що на 70% більше проти минулого року. Порушники отримали 64 штрафи та 91 попередження.

У Генеральному штабі поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 27 жовтня. З початку доби на фронті відбулося вже 142 бойових зіткнення. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Разом з тим, ворог також активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках. 

Американський актор Роберт Де Ніро висловив власне ставлення до кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, назвавши його “шматком лайна”.