ЗСУ, волонтери та добровольчі батальйони: кому найбільше довіряють українці

Джерело: Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва

Згідно з результатами соціологічного опитування, українці найбільше довіряють ЗСУ, добровольчим батальйонам та волонтерським організаціям. Серед політиків та посадовців українці найбільше довіряють президенту України Володимиру Зеленському.

Серед державних та суспільних інститутів найбільше українці довіряють Збройним Силам України (94% опитаних), добровольчим батальйонам (89%), волонтерським організаціям (86%), ДСНС (83%) та Нацгвардії України (82%).

Найбільше ж не довіряють політичним партіям (76%), державному апарату (73%), судам (72%), Верховній Раді України (66%) та уряду України (63%).

Серед політиків, посадовців та громадських діячів найчастіше висловлювали довіру до  Володимира Зеленського (71%), Віталія Кіма (65%), Дмитра Кулеби (56%), Сергія Притули (55%) та Михайла Подоляка (52%).

Фото: Фонд “Демократичні ініціативи”

Найбільш не довіряють Юлії Тимошенко (85%), Олексію Арестовичу (82%), Юрію Бойку (81%), Петру Порошенку (74%) та Мар’яні Безуглій (58,5%).

Довідково: Загальнонаціональне соціологічне опитування проведено Фондом “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 8 по 15 грудня. Опитано 2019 респондентів віком від 18 років.

Опитування методом face-to-face проводилося у 22 областях (окрім Донецької, Луганської та АР Крим) та місті Києві (у Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях – лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії).

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.