Росіяни посилено шукають інформаторів у Феодосії після знищення «Новочеркаська» — ЦНС

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву повідомили, що нині російські військові активно розшукують осіб, яких вважають інформаторами, котрі стежили за подіями в порту у тимчасово окупованому Криму.

Так, після знищення ВДК “Новочеркаськ” ворог оточив центральний район міста Феодосія, та посилив перевірку місцевих на вулицях. Росіяни шукають інформаторів, котрі, на їх думку, слідкують за портом, а також намагаються не допустити витоку інформації відносно ступеня пошкодження портової інфраструктури.

Проте такі дії нагадають лише істерику й не впливають на реальний стан речей – росіяни тут ворог й будуть завжди під прицілом Сил Оборони. Кожна їх дія фіксується та передається, а вже засобів ураження вистачить на всіх, — зазначили у повідомленні.

Водночас у ЦНС закликали й надалі передавати інформацію про розміщення ворога до чат-бота, запевняючи у гарантованій анонімності.

Як відомо, уночі 26 грудня тактична авіація Повітряних сил ЗСУ крилатими ракетами атакувала тимчасово окупований Крим.

Ціллю ПС ЗСУ став російський десантний корабель “Новочеркаськ”, який успішно уражено.

У ЗСУ повідомили, що, наймовірніше, на кораблі був ворожий боєкомплект, зокрема, могли бути БпЛА “шахед”, якими РФ атакує Україну.

  • За інформацією ВМС ЗСУ, на момент удару по російському великому десантному кораблю “Новочеркаськ” на його борту могло бути щонайменше 80 осіб.
  • Президенту РФ Володимиру Путіну доповіли, що ЗСУ завдали удару по російському великому десантному кораблю “Новочеркаськ”.
  • На Таврійському напрямку росіяни активно застосовують для наступу броньовану техніку – близько 60% якої знищують українські військові. Решта швидко відступає.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.