Вранці росіяни випустили по Україні понад сотню ракет – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ранкову масовану атаку РФ по Україні. За даними глави держави, ворог випустив по Україні близько 110 ракет, більшість з яких вдалось збити.

“Пологовий будинок, навчальні заклади, торговельний центр, багатоповерхівки та приватні будинки, комерційний склад, паркувальний майданчик. Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Запоріжжя й інші наші міста. Сьогодні Росія била майже всім, що має у своєму арсеналі: “кинджали”, С-300, крилаті ракети, БПЛА. Стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505″, – зазначив президент.

Він додав, що внаслідок обстрілу є загиблі та поранені серед цивільних мешканців. Президент запевнив, що на місцях влучань працюють всі відповідні служби, а постраждалі отримують необхідну допомогу.

Він висловив співчуття рідних загиблих, а пораненим побажав швидкого одужання наголосивши, що РФ отримає відповідь за черговий воєнний злочин.

“Ми обовʼязково відповімо терористам на їхні удари. І ми будемо боротися, щоб гарантувати безпеку своїй країні, кожному місту, усьому нашому народу. Російський терор повинен програти – і саме так і буде”, – резюмував президент.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

17 жовтня у Брюсселі Президент Володимир Зеленський спільно з прем’єр-міністром Грецької Республіки Кіріакосом Міцотакісом підписали Угоду про співпрацю у сфері безпеки. Зокрема Греція зобов’язалася надавати додаткові ресурси для прискорення підготовки українських пілотів і технічного персоналу для літаків F-16.

Станом на 16:00 четверга, 17 жовтня, з початку доби по всій лінії фронту відбулося понад 120 бойових зіткнень. Ворог особливо активний на Покровському та Курахівському напрямках. 

Міністерство оборони США оголосило деталі додаткової безпекової допомоги Україні на 425 мільйонів доларів, про яку раніше повідомив глава Білого дому Джо Байден у розмові з президентом Володимиром Зеленським.