У США вже другий штат не допустив Трампа до праймеріз

Джерело: The Washington Post

Держсекретарка штату Мен Шенна Беллоуз виключила Дональда Трампа з праймеріз (тип голосування, у якому обирається один кандидат від партії), заборонивши писати його ім’я у бюлетені президентських виборів.

Таким чином Мен став другим американським штатом, який не допустив Трампа до праймеріз. Раніше таке рішення ухвалили у штаті Колорадо.

Водночас у виданні зазначили. що Республіканська партія, найімовірніше, оскаржуватиме це рішення у Верховному суді. Раніше республіканці звернулись до суду, аби оскаржити рішення Колорадо.

Причиною для заборони стало те, що Дональд Трамп підтримав штурм Капітолія у січні 2021 року.

Обидва штати тимчасово призупинили виконання своїх рішень, щоб Трамп міг подати апеляцію.

  • Верховний суд штату Колорадо постановив, що колишній президент США Дональд Трамп є неприйнятним кандидатом у президенти Сполучених Штатів (Трамп має намір балотуватись на виборах у 2024 році), що передбачено 14-ю правкою. Причина – підтримка Трампом штурму Капітолія у січні 2021 року.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.