Сенаторка Італії заявила, що «першим бажанням» молодих жінок має бути народження дітей

Джерело: Reuters

Сенаторка Лавінія Меннуні від правої партії прем’єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні заявила, що “першим бажанням” молодих жінок має бути народження дітей, що викликало обурення серед опозиційних груп. 

Партія Мелоні “Брати Італії” поставила своїм пріоритетом зупинити зниження народжуваності в країні та сприяти розвитку традиційної сім’ї, оскільки вона пригнічує одностатеве батьківство.

“Моя мати завжди казала мені, що ти завжди маєш пам’ятати, що маєш можливість робити все, що хочеш, але ти ніколи не повинна забувати, що твоїм першим прагненням має бути самій стати матір’ю”, — сказала сенатор Лавінія Меннуні.

Вона додала, що інституції Італії та Ватикану повинні знову зробити материнство “крутим” і заохочувати молодих людей рано одружуватися та створювати сім’ї.

“Є потреба, скажімо так, місія, тому що я вважаю, що це прекрасна річ — народжувати у світі дітей, які будуть майбутніми громадянами, майбутніми італійцями”, — сказала Меннуні, яка сама має трьох дітей.

Сенаторка Раффаелла Пайта з центристської партії “Italia Viva” заявила, що такі коментарі демонструють “ганебну відсталість”.

“Її слова перегукуються з ідеями мракобісного минулого, на щастя, застарілими”, — сказала Пайта.

К’яра Аппендіно, законодавець від лівого “Руху п’яти зірок”, заявила, що “Брати Італії” страждають від “ностальгії за середньовіччям”, і додала, що молодих жінок слід навчити “свободі мріяти та засобів реалізувати себе так, як вони хочуть”.

Компанія Coca-Cola заявила про відкликання в Австрії близько 28 млн півлітрових пляшок з напоями, до яких через технічну помилку на виробництві могли потрапити дрібні шматочки металу.

Нещодавно Патронатна служба “Янголи” оголосила про перший в Україні збір на протези зі значною метою…

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що результати парламентських виборів будуть затверджені попри спротив опозиції, яка відмовляється визнавати їхні результати.

18-річна харківська студентка, художниця Вероніка Кожушко загинула внаслідок російського удару по Харкову 30 серпня. Її батько, Ігор Кожушко, поділився, як переживає втрату доньки.

Якщо Україна продовжить дотримуватися своєї стратегії, експерти вважають, що Київ може програти війну вже у 2025 році. Цього результату ще можна уникнути, якщо український уряд і Захід вживуть невідкладних заходів, спрямованих на зміцнення обороноздатності та військового потенціалу країни.