На Тернопільщині затримали двох неповнолітніх, які побили чоловіка з інвалідністю

Джерело: Поліція Тернопільскої області

На Тернопільщині повідомлено про підозру та арештовано двох неповнолітніх, які побили 26-річного чоловіка з інвалідністю.

За інформацією правоохоронців, невідомого чоловіка без свідомості з переохолодженням важкого ступеня та численними тілесними ушкодженнями до реанімаційного відділення госпіталізувала бригада екстреної медичної допомоги. Потерпілого у дворі будинку виявила вранці прибиральниця.

Після огляду лікарі констатували, що у чоловіка множинні забої голови та тіла, обмороження обох стоп, оскільки він був без взуття.

На місці події відправили оперативно-слідчу групу, яка встановила, що потерпілий – житель Тернополя 1997 року народження. Він інвалід з дитинства. Чоловіка в гості разом з товаришем запросили неповнолітні друзі – сімнадцятирічні хлопець та дівчина, жителі Чортківського району.

Разом вони розпивали спиртні напої, а потім між ними виник конфлікт. Неповнолітні почали завдавати удари 26-річному знайомому – били по голові та тілу руками та ногами, ременем й шваброю.

Коли чоловік втратив свідомість, вони винесли його тіло у двір будинку і залишили там. Потерпілий пролежав на морозі всю ніч і лише вранці його побачила прибиральниця.

Слідчі разом з оперативниками карного розшуку Тернопільського райуправління поліції встановили осіб, які побили чоловіка.

Неповнолітнім оголосили підозру відповідно до частини 2 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб) та частини 1 статті 135 (залишення в небезпеці) ККУ.

Обрали їм й запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура.

За дані правопорушення підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років. Тривають слідчі дії.

  • У Дніпрі поліціянти затримали сімох підлітків, які підозрюються у вбивстві та інших тяжких злочинах.
  • Столичні правоохоронці викрили групу підлітків, які готувались вчинити серію злочинів у місті. Правоохоронці зауважили, що така ідея виникла у юнаків після перегляду російського серіалу (ймовірно, мовиться про серіал “Слово пацана”).

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

Правоохоронці повідомили, що інформація про небезпечний тренд “хаффінг”, або ж “хромування” та “хромінг” серед дітей в Україні не відповідає дійсності.

Ізраїльські військові до річниці терактів 7 жовтня розширюють свої операції на кількох фронтах та готуються до “значної та серйозної” відплати Ірану за масштабну атаку балістичними ракетами на Ізраїль минулого тижня.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги.