У Польщі не виявили елементів російської ракети, яка порушила їхній повітряний простір

Джерело: пресслужба Оперативного командування ЗС Польщі

Підрозділи територіальної оборони Польщі завершили пошуки російської ракети, яка 29 грудня порушила повітряний простір РП в районі Люблінського воєводства.

Як розповіли у командуванні, в результаті пошуків нічого не було знайдено.

Зазначається, що близько 500 бійців військ територіальної оборони було залучено до перевірки виділеної території, що завершилася вчора, 30 грудня, о 16-й годині (за київським часом – ред.).

“Результат пошуку був негативним. Не виявлено нічого, що могло би загрожувати безпеці жителів Люблінського воєводства. Дії військових завершено, і ми не плануємо подальших пошуків”,- йдеться e повідомленні.

За словами голови канцелярії прем’єр-міністра Польщі Яна Грабєца, все вказує на те, ракета через кілька хвилин повністю залишила територію Польщі.

Нагадаємо, вранці 29 грудня під час масованого ракетного обстрілу України над територією Польщі було зафіксовано неідентифікований літальний об’єкт. У зв’язку із цим президент Польщі Анджей Дуда скликав термінове засідання з військовими.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.