РФ скликала Радбез ООН через атаку на Бєлгород, але на засіданні звинуватили Путіна

Джерело: “Укрінформ

На засіданні Ради Безпеки ООН, скликаному Росією через нещодавні події в Бєлгороді, представник Великої Британії висловив думку, що за смерть росіян варто звинувачувати президента РФ Володимира Путіна.

У Нью-Йорку політичний координатор британського представництва при ООН Том Фіппс заявив, що російський лідер відповідальний за надсилання тисяч військовослужбовців на війну, що призвело до їхньої неминучої загибелі.

“Якщо Росія хоче, щоб когось звинуватили в загибелі росіян у цій війні, то слід починати з президента Путіна. Президент Путін несе відповідальність за відправку багатьох тисяч російських військовослужбовців на безглузду смерть”, — підкреслив Фіппс.

Губернатор області В’ячеслав Гладков заявив, що є влучання в житловий квартал і закликав усіх жителів перейти до бомбосховищ. Він додав, що Збройні сили Україні нібито атакували центр Бєлгорода.

Кількість загиблих в результаті вибухів в Бєлгороді зросла до 14 осіб, 108 дістали поранення.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.