Росія атакує Україну ракетами: у повітрі 16 бомбардувальників

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Від ранку 2 січня ворог атакує Україну ракетами. Окупанти здійняли у повітря 16 стратегічних бомбардувальників.

Тривога по всій Україні почала лунати близько 6:20.

За даними ПС ЗСУ, у повітря 16 російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, з яких окупанти атакують Україну ракетами.

Окрім цього, у Повітряних силах повідомили, що окупанти обстрілюють Харківщину ракетами С-300.

Ворожі ракети вже у повітряному просторі України, частина з них летить у західному напрямку.

У соцмережах повідомляють про перші вибухи, зокрема у Кропивницькому.

Додамо, що попередній масований ракетний обстріл України окупанти здійснили вранці 29 грудня. Тоді ворог випустив понад сотню ракет, поціливши у різних містах по цивільних об’єктах. Десятки осіб загинули, сотні зазнали поранень.

За даними синоптиків, у понеділок, 7 жовтня, в низці областей України очікуються значні дощі, подекуди – грози.

Частини Антарктиди зеленіють значно швидше, ніж очікувалося раніше, що змушує вчених переглядати вплив зміни клімату на цей регіон. Згідно з дослідженням британських науковців, площа, покрита рослинністю на Антарктичному півострові, збільшилася вдесятеро за останні 40 років.

Надзвичайний стан оголошено в кількох районах Флориди (США) після попередження синоптиків про можливе посилення тропічного шторму “Мілтон”. Він може вдарити по узбережжю Мексиканської затоки, що вже постраждало від попереднього урагану “Хелейна”.

Петиція не скасовувати спрощену систему оподаткування для інтернет-провайдерів отримав підтримку 25 тисяч підписів на сайті Кабінету міністрів України. Петиція, подана 20 серпня, станом на 6 жовтня набрала понад 25 тисяч голосів і тепер підлягає розгляду урядом.

Президент України Володимир Зеленський увів у дію нові санкції, які стосуються низки фізичних осіб та компаній. Відповідний указ був підписаний після рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) від 5 жовтня 2024 року, яке стосується застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів.