OpenAI має намір спрямувати щонайменше $100 млрд на розвиток – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Компанія OpenAI, яка розробила чат-бот ChatGPT зі штучним інтелектом, веде переговори з інвесторами про залучення нового раунду фінансування на 100 млрд доларів США або більше.

Як розповіли в агентстві, інвестори, які потенційно будуть залучені до нового раунду збору коштів, були включені в попередні обговорення.

При цьому вказано, що низка деталей, таких як умови, оцінка та час раунду фінансування, ще не визначені та можуть змінитися.

За даними CBInsights, якщо цей раунд фінансування відбудеться за планом, це зробить OpenAI другим за цінністю стартапом у США, поступившись лише корпорації Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска.

Своєю чергою, в OpenAI відмовилися від коментарів.

Раніше стало відомо, що на початку січня компанія збирається завершити окрему тендерну пропозицію, яка дозволить співробітникам продати свої акції на суму 86 мільярдів доларів США.

Зазначається, що нині компанія стала найпопулярнішим стартапом Кремнієвої долини, зокрема, залучивши на сьогодні 13 мільярдів доларів від Microsoft.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився підтримати основні пункти “плану перемоги” Володимира Зеленського через побоювання з приводу подальшої ескалації конфлікту.

Сьогодні, 18 жовтня, в Україну повернули тіла 501 полеглого українського військового.

З 22 по 31 жовтня українці отримають перші виплати в рамках програми “Національний кешбек”. Загалом 646 378 людей отримають 37,2 млн грн, накопичених за покупки, здійснені в вересні.

Заступниця міністра освіти і науки України Надія Кузьмичова в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомила, що рівень знань українських підлітків відстає на два роки, що може негативно вплинути на розвиток країни.

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювати військові автівки та релейні шафи Укрзалізниці.