Вчені планують відродити вимерлого тасманійського вовка

Джерело: Newsweek

Біотехнологічна компанія з Далласа Colossal Biosciences заявила про створення Консультативного комітету з відродження вимерлих тилацинів Тасманії.

Як розповіли у виданні, тилацин – широко відомий як тасманійський вовк. Це вищий хижак, що мешкав на Тасманії, в Австралії і Новій Гвінеї. Це один з трьох видів, які компанія прагне повернути до життя, і єдиний хижак. Серед інших видів – шерстистий мамонт і птах додо.

За словами науковців, тилацин був одним з найбільш знакових видів Австралії і єдиним сумчастим хижаком країни, але його популяція різко скоротилася через полювання з боку людей і конкуренції з Дінго. Попри зникнення з материка принаймні 2000 років тому, цей вид зберігся на острові Тасманія.

Однак маленький хижак зазнав погроз з боку собак і переслідувань з боку європейських поселенців. Тилацин був оголошений вимерлим у 1986 році, а останній відомий вид помер 87 років тому.

Відновлюючи єдиного хижака Тасманії, Colossal Biosciences сподівається знову повернути екосистему в природний баланс. До складу комітету увійшли члени місцевих органів влади, лідери галузі, приватні землевласники, представники університетів і громадськість в цілому.

Варто зауважити, що офіційної дати, коли можна очікувати народження дитинчат тилацину, немає, хоча компанія заявила, що дитинчата мамонта повинні народитися в 2028 році, а незабаром за ними можуть піти дитинчата тилацину.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.